fbpx

Árak, garancia

Részecskeszűrő tisztítási árak

 

Autó DPF szűrő tisztítás

Személygépkocsinál

30 000 Ft+ÁFA-tól.

(Az ár autótípusonként eltérő lehet.)


Buszok, teherautók DPF szűrő tisztítása

Kisteherautó-, busz-, munkagép-, kamion-részecskeszűrőjénél

75.000 Ft+ÁFA-tól.

(Az ár autótípusonként eltérő lehet.)


Részecskeszűrő leszerelési díja:

20.000 Ft+ÁFA-tól

(Az ár autótípusonként eltérő lehet.)


GARANCIA

A DPF szűrők tisztítására 6 hónap vagy 50 000 km garanciát vállalunk és mérési jegyzőkönyvet adunk.

 

További kérdésekért keressen bennünket telefonon:

 

vagy olvassa el Gyakran Ismételt Kérdések menüpontunkat!

 

 

 

 

Részecskeszűrő tisztítása ára

 

Sok dízelautó tulajdonos nincs tisztában azzal, hogy gépjárműve tartalmaz-e dízel részecskeszűrőt és ha tisztában vele sem foglalkozik kellőképp eszköz takaríttatásával. Pedig érdemes lenne, hiszen a részecskeszűrő tisztítás ára elenyésző egy új eszköz költségéhez képest.

Amivel nem árt tisztában lenni a dízelautó tulajoknak, hogy minden 2009 után gyártott gépjármű rendelkezik DPF-el. A DPF a diesel particulate filter, azaz a dízel részecskeszűrő rövidítése, amelynek célja, hogy minimálisra csökkentse gépkocsink károsanyag kibocsátását. A részecskeszűrők kapacitása azonban véges, emiatt pedig könnyen és rövid idő alatt eltömődhetnek, amivel, ha nem foglalkozunk, kocsink komoly károkat szenvedhet és akár a turbó is tönkremehet.

Ha a részecskeszűrőnk tisztításra szorul, azt a műszerfalon lévő narancssárga DPF ikon jelzi számunkra. A takarítást “saját kezűleg” kétféleképpen tehetjük meg:

  1. Passzív regenerálás: Az egyik út a passzív regenerálás, amelynek során autónkat körülbelül 30 percig meghatjuk minimum 65km/ó sebességgel (ajánlott lakott területen kívülre, vagy autópályára vinni kocsinkat), hogy a berendezés megnövekedett hő hatására megtisztuljon a felgyülemlett koromtól.
  2. Aktív regenerálás: Ha ez nem sikerül (mert rövidek a távok a környéken vagy nincs autópálya a közelünkben) és a szűrő 40-50%-os telítettségnél jár, akkor gépjárművünk automatikusan elkezdi a regenerációs folyamatot, azaz megemeli a részecskeszűrő hőmérsékletét, hogy megtisztítsa a szűrő járatát. Ám ez sem mindig sikerül, főleg ha túl rövid távot teszünk meg autónkkal. Így pedig koromszűrő lámpánk tovább éghet a műszerfalon vagy még rosszabb… a narancssárga színről átválthat pirosra vagy teljesen el is tűnhet, ami azt jelenti, hogy minél hamarabb meg kell tisztíttatnunk az eszközt.

Sokan ilyenkor a DPF szűrő eltávolítását választják, ám szervizünk ezt a lehetőséget semmiképpen sem javasolja, hiszen amellett, hogy törvényellenes komoly pénzbírsággal is jár.

Mi akkor a biztos megoldás?

Tehetnénk fel a roppant egyszerű kérdést: A válaszunk erre nem más, mint a professzionális részecskeszűrő tisztítás, amelyet szervizünkben egy erre épített német gyártású tisztítógéppel végzünk. A részecskeszűrő tisztítás ára nálunk egy új DPF töredéke. Elvégzett munka előtt és után is speciális méréseket végzünk, amelyekről jegyzőkönyv készül. Emellett időbeli (6 hónap) és kilométer- (50.000km) garanciát vállalunk. Érdemes tehát minket választania. Elérhetőségeinket a jobb oldalon találja meg. 🙂